poniedziałek, 25 maja 2015

Grejpfruty z grilla

Cześć kochani ;)

Tytuł postu może wydawać się dość dziwaczny, bo jak to grejpfruty z grilla ale tak! Dzisiaj takie cudo jadłam na podwieczorek i mogę śmiało powiedzieć - niebo w gębie! :) Jeżeli jesteście ciekawi, jak to przygotować, czytajcie dalej ;)

Będziemy potrzebować:
2 grejpfruty
8 łyżek cukru pudru
4 łyżeczki masła

Grejpfruty umyj, osusz i przekrój na pół. 

Miąższ oddziel od skórki ostrym nożykiem (lub łyżką) ale nie wyciągajcie ze skórki! Łatwiej będzie, jeżeli ten miąższ przekroicie jeszcze na 4 części (będzie się łatwiej jadło).

Na każdą z połówek owocu posyp dwie łyżki cukru pudru a na jego wierzch dodaj jedną łyżeczkę masła.

Owoce grilluj na rozgrzanym ruszcie (nie na ogniu!). 


Zdejmij gdy cukier się roztopi. Podobno najlepiej smakuje z białym winem. 



Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Nie słyszałam jeszcze o takim smakołyku! Wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń